Γενικά τα έχουμε συζητήσει, τα έχουμε πει αλλά να προσθέσουμε και μερικά πραγματάκια ώστε να είναι μαζεμένα σε ένα thread για νέους χρήστες.
Όσον αφορά τα cfw είναι γνωστό οτι οποιαδήποτε κονσόλα με cfw μπορεί να μπαναριστεί ανεξάρτητα της χρήσης που της κάνουμε online. Ο μόνος τρόπος να μη μπαναριστεί είναι να μην κάνουμε ποτέ sign in στο PSN. Να σημειωθεί εδώ ότι άλλο είναι το να είναι η κονσόλα συνδεδεμένη στο ιντερνέτ (όπως οταν κατεβάζουμε game updates) και άλλο είναι το log in στο PSN. Εάν η κονσόλα είναι απλώς συνδεδεμένη στο PSN χωρίς να είναι loged in στο PSN δεν υπάρχει κίνδυνος για ban σε καμία περίπτωση μεχρι στιγμής. Ο κίνδυνος μπαν ξεκινάει από τη στιγμή που η κονσόλα έχει κάνει login στο PSN.
Γι αυτό όσοι θέλουν να μπαίνουν PSN πρέπει να προσέχουν τα εξης:
1. Δεν χρησιμοποιούμε ReactPsn και hacked online passes που δουλεύουν με ReactPsn. Αρκετοί παίζουν με αυτά, λένε πως λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν μπαναριστεί έως τώρα, αλλά ο κίνδυνος για εντοπισμό τους αργά η γρήγορα ειναι μεγάλος. Φυσικά υπάρχουν αρκετοί χρήστες που μπαναρίστηκαν με αυτό τον τρόπο.
2. Δεν χρησιμοποιούμε ReactPsn γενικά (δημιουργει log files που εντοπίζονται)
3. Δεν ανοίγουμε ποτέ homebrew (Showtime, Multiman, BlackBox, PS2 Classics Manager, κτλ) όταν είμαστε συνδεδεμένοι στο PSN. Ακόμη και Multiman αν ανοίξετε έτσι, θα φαίνεστε στους φίλους σας στο PSN ως USERXX now playing Multiman (όπως όταν φαίνεσθε αν παίζετε GT5 η PES). Το ίδιο ισχύει και για τον StealthMM. Ο StealthMM απλά δεν φαίνεται στο directory treeτου φακέλου game ούτε στο ΧΜΒ.
4. Πρώτα φορτώνουμε το παιχνίδι που θέλουμε από Multiman και μετά κάνουμε login στο PSN. Αν θέλουμε να αλλάξουμε online παιχνίδι τότε σβήνουμε εντελώς τη κονσόλα και ξανά φόρτωμα παιχνιδιού πριν κάνουμε login.
5. Φροντίζουμε να έχουμε όσο περισσότερο γίνεται «καθαρό» το ΧΜΒ από περιττά homebrew. Για βασική δουλειά ο Multimanπεριέχει τα πάντα: Έχει μέσα Showtime για ταινίες καθώς και FTP για πέρασμα backups. Τα Psn games που είναι εγκατεστημένα στο ΧΜΒ δεν φαίνεται να αποτελούν θέμα μέχρι στιγμής.
6. Δεν παίζουμε ποτέ Call Of Duty Black Ops 2 online. Χρησιμοποιεί δικούς του σέρβερς της Treyarc οι οποίοι εντοπίζουν τοbackup το αναφέρουν στη Sony και πέφτει άμεσα ban.
7. Δεν τρέχουμε ποτέ παιχνίδια πριν την επίσημη κυκλοφορία τους. Καταγράφονται τα trophies και εάν η ημερομηνία καταγραφής είναι πριν την επίσημη κυκλοφορία εάν γίνει trophy sync και φανεί αυτό πέφτει μπαν. Καλό είναι επίσης να μην κάνουμε onlinetrophy sync γενικά.
8. Χρησιμοποιούμε cfw με όσο το δυνατό πιο καθαρό ΧΜΒ γίνεται. (Για μένα το καλύτερο ήταν το Rogero 4.30 v2.03 που δεν ειχε ουτε IPF, με μετατροπή του app_home σε Toolbox και StealthMM, αλλά πλεόν χρειάζεται spoofer)
9. Δεν χρησιμοποιούμε cheats, mods κλπ σε παιχνίδια που παίζουμε online. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι απείραχτα.
Βέβαια ακολουθώντας τα παραπάνω κανείς δεν σας εγγυάται ότι η κονσόλα δεν θα μπαναριστεί από τη στιγμή που κάνετε loginστο ΠΣΝ. Απλά είναι διάφοροι τρόποι ώστε ο κίνδυνος για μπαν να μειωθεί όσο το δυνατό γίνεται περισσότερο.
Πάμε τώρα στο ban. Τι ακριβώς είναι; Αφορά λογαριασμό χρήστη (PSN Id) και κονσόλα (console Id η αλλιώς IDPS). Εάν ο λογαριασμός χρήστη μπανιαριστεί τότε αυτός ο λογαριασμός δε θα μπορεί να συνδεθεί ποτέ ξανά σε οποιαδήποτε κονσόλα στοPSN οπότε ότι έχει αγοραστεί από αυτόν τον λογαριασμό αυτομάτως χάνεται.
Κονσόλα με banned console Id δεν μπορεί να δεχθεί κανένα λογαριασμό χρήστη για σύνδεση στο PSN. Για να ξαναμονταριστεί η κονσόλα πρέπει να αλλαχθεί το console Id η αλλιώς το IDPS αυτής. Το IDPS το βρίσκετε εύκολα από το System Information του ΜΜ. Οπότε καλό είναι να είναι μακριά από αδιάκριτα βλέμματα ο ΜΜ γιατί έτσι μπορεί κάποιος να κλέψει το IDPS. To IDPSαλλάζει μέσα στα dumps αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι διευθύνσεις μνήμης στις οποίες βρίσκεται το IDPS. Σίγουρα πάντως δεν είναι μόνο μια. Υπάρχουν αρκετές και μάλιστα encrypted. Επίσης κάθε dump από διαφορετικό cfw έχει το IDPS σε διαφορετικές θέσεις μνήμης.
Τα διάφορα unban tools κάνουν αυτή τη δουλειά δηλαδή χρησιμοποιούν IDPS από κονσόλα που δεν έχει μπαναριστεί και την περνάνε μέσα προσωρινά κάνοντας κάποιο είδος spoofing το οποίο όμως δεν είναι μόνιμο. Αν όμως κλείσει η κονσόλα πρέπει να ξανατρέξει το tool από την αρχή. Κάποιο τυχαίο IDPS δεν κάνει. Πρέπει να είναι από valid κονσόλα.
Επίσης το IDPS μπορείτε να το βρείτε αν έχετε DUMPS από κονσόλα χαλασμένη η με YLOD καθώς είναι σε τουλάχιστον μια διεύθυνση μνήμης decrypted.
Εάν αλλαχθεί το IDPS της κονσόλας τότε με έναν νέο λογαριασμό χρήστη μπορείτε να γίνει sign in στο PSN και η κονσόλα να είναι σα να μην έχει μπαναριστεί ποτέ
Εν κατακλείδι: Φυλάξτε το IDPS σαν τα μάτια σας και μη στέλνετε System Info και DUMPS πουθενά και σε κανέναν και ευχαριστούμε το χρήστη Matzos για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες